VÄÄPELIKILTA RY

Tiedotteet 2019

1.4.2019 19.32

Maanantaimarssijat kutsuvat kiltalaisia liikkumaan

Maanantaimarssi on Helsingin reserviupseeripiirin kymmenisen vuotta sitten aloittama kuntotapahtuma, joka on järjestetty säännöllisesti syyskuun alusta toukokuun loppuun saakka.

maanantaimarssit1
Kari Martiala, Markku Siikanen, Juha Matikainen ja Antti Pokela ovat kovia miehiä liikkumaan. Jokaviikkoiset maanantaimarssit Helsingin Pirkkolassa ovat heille jo hyvä perinne.
Helsingin Pirkkolassa seisoo parkkipaikan reunamilla joukko reippaita miehiä. Kari Martiala, 78, Antti Pokela, 74, Markku Siikanen, 68, ja Juha Matikainen, 51, ovat perinteiseen tapaan valmiita maanantaimarssille.

Maanantaimarssi on Helsingin reserviupseeripiirin kymmenisen vuotta sitten aloittama kuntotapahtuma, joka on järjestetty säännöllisesti syyskuun alusta toukokuun loppuun saakka.

Osallistujien määrä vaihtelee — esimerkiksi 1. huhtikuuta 2019 mukana oli neljä marssijaa. Talvella kävellyn reitin pituus on reilut 9 kilometriä ja kesällä on matkaa parisen kilometriä vähemmän.

Miehet ovat olleet uskollisia marssijoita.

— Kyllä tästä marssista on tullut aivan tapa. Viikko ei kerta kaikkiaan lähde käyntiin, jos ei jostain syystä pääse tänne mukaan, Martiala tunnustaa.

Siikanen pitää maanantaimarssia hyvänä harjoituksena kesäkuun alussa Tuusulassa järjestettävää Kesäyön marssia varten.

– Aion olla mukana siellä, joten nyt on sitten harjoiteltava. Maanantaimarssilla on ihan sopiva vauhti.

Moni maanantaimarssija pitää kunnostaan huolta myös muulla tavoin: esimerkiksi Antti Pokela on edelleen innokas kuntosuunnistaja. 

Mukaan maanantaimarssijoiden joukkoon pääsee kuka tahansa, sillä ennakkoilmoittautumista ei tarvita.  Lähtöpaikka on Pirkkolan urheilupuiston alaparkkipaikka Pirkkolantien varressa. Lähtökynnys ylitetään klo 17.30. Lisätiedot Juha Matikainen, juha.matikainen@esres.fi 

– Vääpelikillan väki on erittäin tervetullutta mukaan liikkumaan, Matikainen huikkaa ennen kuin miehet lähtevät innokkaana lenkille.
maanantaimarssit2
Tästä on hyvä lähteä liikkeelle! Maanantaimarssijoilla on tietty lähtöpiste, jonka äärellä kelpaa kokoontua.


Palaa otsikoihin