VÄÄPELIKILTA RY

Tiedotteet 2019

28.3.2019 9.32

Vääpelikilta muistaa veteraanien arvokasta työtä

Vääpelikillan jäsenet ovat maaliskuussa monin tavoin muistaneet sotaveteraanien tekemiä uhrauksia isänmaan hyväksi.

veteraani1
Vetres-toimikunta ja Vääpelikillan jäsenet viettivät 13. maaliskuuta Tikkurilassa muistohetken talvisodan päättymisen johdosta.
Vantaan Tikkurilassa vietettiin talvisodan päättymisen muistohetkeä 13. maaliskuuta 2019, jolloin tuli kuluneeksi 79 vuotta aseiden vaikenemisesta. Muistotilaisuudessa oli vääpelikiltalaisten lisäksi myös Vetres-toimikunnan väkeä. Veteraanipaadelle laskettiin sinivalkoinen kukkakimppu.

Yhteensä 105 päivää kestäneessä talvisodassa kaatui tai katosi noin 26 000 ja haavoittui yli 43 000 suomalaista sotilasta. Lisäksi lähes tuhat siviiliä sai surmansa.

lipas1
Hannu Taskinen ja Timo Kaukiainen keräsivät 16. maaliskuuta Itäkeskuksessa rahaa Sotiemme veteraanit -lipaskeräyksen merkeissä.
Itäkeskuksessa sijaitsevan Eastonin kauppakeskuksen aulassa oli 16. maaliskuuta 2019 mahdollisuus lahjoittaa rahaa Sotiemme veteraanit -keräyksen hyväksi. Perinteisen veteraanikeräyksen kantavia voimia olivat jälleen vääpelikiltalaiset.

Keräyksen tuottoa tarvitaan monin tavoin veteraanien hyväksi – esimerkiksi lääkkeiden omavastuuosuuksiin, silmälasien hankintaan tai vaikkapa ikkunoiden pesuun ja siivoukseen. 

Yhä enemmän keräyksestä kertyneitä varoja käytetään veteraanien kuljetuspalveluiden hankintaan. Esimerkiksi kauppa-, apteekki- ja lääkärikäynneille pääsy voi olla iäkkäälle veteraanille mahdotonta, sillä useimmilla ei ole enää ajokorttia.

Veteraanivastuu ry:n laskujen mukaan sotiemme veteraaneja on tällä hetkellä elossa noin 8 500. 

Viimeisten veteraanien arvioidaan poistuvan joukostamme viimeistään 2030-luvun alkuvuosina.
sotiemmeveteraanit_vaaka


Palaa otsikoihin