VÄÄPELIKILTA RY

Tiedotteet 2019

26.2.2019 14.59

Vääpelikurssi teki komean paluun

Santahaminassa 8.–10. helmikuuta 2019 pidetty paikallispataljoonan komppanian vääpelikurssi oli odotettu tapahtuma, sillä edellisestä vääpelikurssista oli ehtinyt vierähtää aikaa jo useampi vuosi.


Vääpelikurssi1 2019
Tuorein vääpelikurssi pidettiin Helsingin Santahaminassa helmikuun 2019 alussa. Kurssi oli ensimmäinen moneen vuoteen.

Kurssille oli ilmoittautunut reilut parikymmentä kiinnostunutta, mutta paikalle saapui lopulta kymmenkunta vääpeliksi kouluttautumaan haluavaa. Hyvä niinkin.

Perjantaina käytiin läpi pataljoonan- ja komppanian organisaatiot sekä huoltojoukkueen ja vääpelin tehtävät. Myös huollon toimialat ja huoltolajit tulivat perjantaina tutuiksi.
Vääpelikurssi2 2019
Vääpelikurssilla opeteltiin muun muassa paikallispataljoonan komppanianvääpelin toimia puolustuksen aikana.
Lauantai oli varsinainen toimintapäivä, sillä silloin perustettiin komppania ja käytiin läpi yksikön käyttämät asiakirjat ja vahvuuskirjanpito. Samoin huollon toiminta eri taistelulajeissa sekä huoltojoukkueen ryhmitys selvisivät.

Komppanian lääkintähuolto sekä kaatuneiden huolto on syytä mainita erityisen mielenkiintoisina aiheina.

Vääpelikurssi ei suinkaan ollut pelkkää auditoriossa istumista, sillä lauantaina lähdettiin maastoon, jonne ryhmätyö komppanian huollon ryhmittymisestä vietiin. Maastossa moni asia näytti tyystin erilaiselta kuin kartalla.

Karttaharjoituksena toteutettiin myös moottorimarssin huollon suunnittelu: tehtävänä oli siirtää joukot Santahaminasta Laitilaan. 
Vääpelikurssi3 2019
Kurssin johtajana toimi Ari Hautala (kesk.), kurssivääpelinä Kaarlo Hyvärinen (oik.) ja kouluttajana Niko Huttunen.
Sunnuntaina tarkastettiin vielä kurssilaisten tekemät huoltotilanneilmoitukset ja -suunnitelmat sekä tutustuttiin MPK:n kurssivääpelin tehtäviin. Myös tietoisku Vääpelikillasta ilahdutti monen kiltalaisen sydäntä.

Kaiken kaikkiaan kurssi oli mitä monipuolisin koulutuspaketti, joka antoi hyvin seikkaperäisen kuvan paikallispataljoonan komppanian vääpelin tehtävistä.

Erityiskiitos kuuluu kurssijohdolle ja erinomaisille kouluttajille Ari Hautalalle, Kaarlo Hyväriselle, Niko Huttuselle ja Timo Tuomelle – kaikki aktiivisia vääpelikiltalaisia.

Vääpelikurssi saa jatkoa tulevana syksynä, jolloin kurssi pidetään todennäköisimmin Tuusulassa.

Palaa otsikoihin