VÄÄPELIKILTA RY

Tiedotteet 2019

9.3.2019 23.02

Veteraanivastuu ry palkitsi veteraanikeräyksen vapaaehtoisia

Perinteinen Sotiemme veteraanit -keräys on hyvä tapa muistaa isänmaan puolesta paljon uhranneita veteraaneja heidän viimeisinä elinvuosinaan.

Veteraanivastuu1
Yrjö Jukola on ansioitunut veteraanikeräyksen vapaaehtoinen. Nyt hänen työnsä palkittiin Veteraanivastuu ry;n ansioristillä.
Viime vuosina veteraanikeräys on tuottanut noin 2,6 miljoonaa euroa, josta ehdoton valtaosa jaetaan apua tarvitseville veteraaneille. Vuonna 2018 maan parhaan keräystuloksen teki Helsinki-Vantaan keräyspiiri.

Veteraanivastuu ry on palkinnut keräystyössä ansioituneita vapaaehtoisiaan Helsingissä ansioristeillä. Tämä ansioristi on uusi kunniamerkki, joita myönnettiin ensimmäisen kerran itsenäisyyspäivänä 2018. Helsinki-Vantaan keräyspiiriin myönnettiin tällä kertaa 8 kultaista ja 16 hopeista ansioristiä.

Palkitsemisjuhlaa vietettiin 6. maaliskuuta 2019 Katajanokan Kasinolla, missä palkittujen joukossa oli myös kolme vääpelikiltalaista.

Vääpelikillasta hopeisen ansioristin saivat Erkki Joukainen, Yrjö Jukola ja Lasse Seitavuopio.

Sotiemme veteraaneja on maassamme vielä hieman yli 10 000.

– Tukityötä heidän hyväkseen tarvitaan vielä vuosia, huomauttaa keräyspäällikkö Pia Mikkonen.

– Heidän lisäkseen keräysvaroilla tuetaan myös heidän puolisoitaan ja leskiään, joita on ainakin 20 000. Heidän tilanteensa on taloudellisesti yleensä kaikista heikoin, hän muistuttaa.
Veteraanivastuu2
Lasse Seitavuopio on yksi palkituista kerääjistä.
Veteraanivastuu3
Erkki Joukainen on nähty usein keräyslipas kädessään. Nyt oli palkitsemisen vuoro.


Palaa otsikoihin